Senden Adam Olur



Nasıl başarılı olabilirim?
Nasıl etkili bir insan olabilirim?
Hayatta hedeflerimi nasıl gerçekleştirebilirim?
Mutlu olmanın yolları nelerdir?
Nasıl paraya ve başarıya ulaşabilirim?
****
Pusulası olmayan bir gemi gibi hesapsızca, nereye, nasıl gideceğini, hangi limana demir atacağını bilmeyen gemiler gibidir insanlar eğer önlerine belli bir hedef ve yöntem koymazlarsa.
Hayatını beklemekle geçiremezsin. Sorun, nasıl bir durumda olduğunu görmüyor olman. Bir şekilde ilk adım atılamıyor. Bu daha ne kadar böyle sürecek? İlk adımı atmak için zamanın hâlâ var, geç kalınmış değil, eğer hemen şimdi başlarsan geç kalmış sayılmazsın. Doğru zamanı bekler ve “İşte şimdi tam vakti” dersen, belki de geç kalmış olursun. Başarı bir süreçtir; ancak bu yolculuğa çıkarsan -ki bir kere çıkman yeterli olur- hedeflere ulaşman kolaylaşır ve ilk adımı atmış olursun. Öncelikli olan da budur zaten. İlk adımı atmak için büyük olmak zorunda değilsin; ama büyük olmak için başlamak zorundasın.
Başarı ilk adımla başlar. Bütün büyük işler, bir zamanlar atılmış küçük adımlarla başlamıştır. Dev bir ağacın bir zamanlar sadece bir tohum olduğunu unutma. En uzun yolculuklar bir adımla başlar. Bu yolculuk kötü bile başlasa, unutmamak gerekir ki yarışa kötü başlayan çok yarışçı, yarışı birinci bitirmiştir. Bugün yapamadığını, yarın yapabilirsin. Sen yarın daha başka bir insan olmayı başarırsan, yarın da bugünden farklı bir gün olacaktır. Yapman gereken, sadece ilk adımı atmaktır.
Hayatından daha fazla bireysel başarı elde edebilmenin temel adımları vardır. Hedeflerini ortaya koy. Nerede olduğunun farkına var. Yanlış tarafa doğru ilerliyorsan ne kadar çabalarsan çabala bu yolda hep direnişle karşılaşacak ve istediğin yere ulaşamayacaksın. Yalnızca aklının, kalbinin ve duyularının arzularıyla değil, ruhunun istekleriyle de uyum içinde davranırsan hem iç dünyada hem de dış dünyada başarı için hazırlanmış olacaksın.
Gereksinimlerini kazan. Gereksinimlerini elde etmenin kendine karşı dürüst ve açık davranmak olduğunu öğren. "Ben, ben olmak istiyorum" demek çoğu zaman yeterli olmaya bilir. Kendini tanımak ve kendine karşı dürüst davranmak için herkesin gereksinimi olan değişik destekler anlama gerekmektedir. Neler kaçırdığını ve kaçırdıklarını nasıl elde edeceğinin farkına vardığında, gereken, ihtiyacın olan iç gücü yakalamış olursun. Eğer somut gereksinimlerini karşılamazsan kendi gerçek benliğinizi bulamazsınız. İstediklerini elde et. Başarı kazanmak için kendi gerçek benliğinden vazgeçmeye gerek olmadığını anladığın zaman dünyadan istediğin her şeyi elde etmeye başlayacaksın. İstediklerini elde etmede güçlü isteklerin, olumlu inançların ve yoğun duyguların önemini sakın unutma. Düşünceleri olumluya dönüştürerek arzuların gücünü nasıl arttıracağını öğren. Kişisel başarının önündeki engelleri kaldır. Seni başarılı olmaktan alıkoyan engellerin farkında ol; iç dünyandaki ve dış dünyadaki başarılar için önünde uzanan yoldaki engelleri kaldırmaya başla. Yolunu tıkayıp ilerlemeni önleyebilecek olan bu engelleri yok etmeyi öğren. Bu engeller; suçlama, depresyon, endişe, aldırmazlık, yargıla0ma, kararsızlık, erteleme, kusursuzluk takıntısı, gücenme, kendine acıma, kafa karışıklığı ve suçluluk duygusudur. Bu yeni kuvvetle kendini, kendin dışında hiçbir şeyin seni durduramayacağını anlamaya başlayacaksın. Sevmediğin alışkanlıklarını seveceğin alışkanlıklarla değiştirmeyi deneyebilir, ya da sevmediğin fakat sana yararlı olacağını düşündüğün şeyleri denemeye ve sevmeye çalışabilirsin.
Eğer şimdiye kadar yapmadıysan, küçük çerçeveli planlar yaparak zamanını daha etkin kullanmaya başlayabilirsin. İlgi alanında yeni şeyler öğrenerek sürdürülebilir ve sürekli kişisel gelişimi uygulayabilirsin. Aklına gelen her yeni düşüncede aslında yaratıcılığını kullanmaya başlamış olacaksın. Ve yaratıcılığını sadece belli alanlarda değil, yaşamımın her anında, örneğin iş hayatında da kullanacaksın.
Bu blogun her sayfasının yeni, mutlu ve başarılı bir hayata “merhaba” demeni sağlayacak bir yol olmasını temenni ederek, gelişimin hiç bitmesin diyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder